Første dag av rådyrjakta.

Publisert av tale den

Jo da, det viktigste er å høre en god los, og at hundene fungerer som de skal! Men kjøtt i fryseren er jo også fint. I hvert fall om det er et resultat av godt hundearbeide. I dag var det den gamle som var eldst (bokstavelig talt, Påsk er nå eldste hund på bruket med sine 11,5 år) Og Steinar fikk felt et smaldyr etter 1,5 t los. Buktet pent, lav drevfart, tett losføring (selv om målet har tapt seg betydelig det siste året) null stress hos losdyret, og Påsk kom få meter etter. Det er vel egentlig oppskriften på en rådyrhund.  Puff fikk også trimmet rådyr i dag.  Det skal hun få gjøre mer mye mer av utover høsten ????

Og så var det Saga hygenhund, da. Som jeg var en snartur ute med. Hun har nok hørt at rådyrjakta begynner i dag ???? Heldigvis ble det ingen langvarig seanse før vi fikk tatt en alvorsprat om viltarter og sånn. Om jeg tror det hjelper? Næææ, men vi jobber videre med saken ???? Heldigvis er lysten til å jage hare vesentlig større.