Det som er inni..

Publisert av tale den

At rådyr kan være finfin mat, er det vel ingen tvil om. Men hva gjør vi med innmaten? Blir den liggende igjen i skogen, til glede for reven? Sånn etter at bikkja har blitt tilbudt en smakebit av hjertet?

Har man med en pose til å putte innmaten i, blir dette fin mat og godsaker til både to og firbente. Leveren er super til gryterett. Eller hundegobiter, om man ikke er så glad i lever. Lungene blir også populære gobiter! Damp eller kok lett (et tips er å krydre vannet med rosmarin og hvitløk, så blir det ikke fæl lukt i huset) Da blir det lettere å skjære i tynne skiver, som så kan tørkes i ovn eller tørker. Dette blir sunne gobiter, som er lette å dele, og hundene elsker dem.

Men hjertet da

Dette er virkelig fint kjøtt! Fantastisk konsistens, og mild smak. Enten man speker det, eller lager en god middag. Uansett splitter man det, vasker rent for blod, og skjærer vekk årer og slikt. For å speke er det bare å legge i saltlake i maks 7 timer. Skyll godt av og heng opp. Etter en ukes tid er resultatet klart.

Like enkelt som godt!

Eller man kan skjære i strimler, som får en kjapp(!) tur i stekepanna. Tilbehør som til annet viltkjøtt, her er det bare å gjøre som man liker best.

Her har hjertet fått følge av blomkålpuré, sellerirotchips og stekt kantarell. Ja, også myntegele. Det siste var ikke godt til, men datteren likte det. Delt smak, altså ????