Tjuvstart!

Publisert av tale den

Sååå trøtt blir man av å bruke hodet for første gang ????

Vel skriver vi ikke 21/8 enda. Men på andre siden av grensen åpner de harehegnene sine 1/8. Det er selvsagt kun for unghunder, og bare en oppstart. Selv om det hegnet vi var i er så stort at det føles som å slippe i skogen, og terreng med grusvei og alt, gjør at hundene virkelig må jobbe på normalt vis.

Gulla og Dvalin fikk to slippmorgener hver. Og utallige flått…. Det var vel det eneste negative der. Det plukkes fortsatt flått hele tiden. Her hjemme har vi knapt flått, og hundene blir ikke behandlet mot slikt.

Begge jobbet og jaget absolutt godkjent. Artig og å se hvor fort poletter detter ned. På Gullas første slipp skjønte hun lite av veijaging. Riktignok var det vel varmt, og sikkert ikke all verdens vittring, men tap ble det. Så lossekvensene ble ikke kjempelange. Men hun sto godt på, jeg fikk høre fine smakebiter på et lyst, klingende hygenmål, så det var en god start.

Neste slipp begynte hun med et langt og tett fotarbeid, og gav seg ikke før pusen var på beina. Jaget fint, redet ut av vegspringing og avhopp flere ganger, sto i tapene, og fikk nok sammen en times lostid (premielos) før det ble dødtap. Superfornøyd med Gullas andre(!) los. Totalt stille i fot og tap er hun også. Egentlig veldig lik mora, bare MED kontakt. Ikke negativt det heller, selv om jaktlyst selvsagt er viktigere.

Dvalin skal jo ikke bli noen harehund. Men hun kan være litt vel rask i rådyrdrevene sine, og har veldig godt av å bruke hjernecella si litt, som er tvingende nødvendig når de jobber med hare. Jaktlyst og arbeidsmoral er det i hvert fall ingenting å si på.

Så da må vel årets ferietur kunne kalles vellykket. Ikke alltid man får brukt sommeren til noe som både er nyttig OG fantastisk gøy. Nå er det snart tid for slipp i skogen, så kommer fasit på unghundenes kvaliteter etterhvert.