Det var den høsten.

Publisert av tale den

Ikke noe å skryte av, egentlig. Eller, det begynte jo lovende. Bra med hare, og jaktsugne bikkjer. Så kom det nok harepest, for borte ble de. Ikke jaktsuget, men harene. Det er noen igjen, men jo færre, jo vanskeligere å få ut. Særlig for unghunden. Hun skal ha veldig flaks for å komme i fot, og uttakene lar seg vente på. Ja, man kan bli litt misunnelig på de som bor i områder hvor det tusser av hare.

I Sollia var det greit med hare, da. Selv om det hadde vært pest der og.

Og som ikke det var nok, så er føret helt ubrukelig. Skare er en ting, det tåler de. Men når det er varme og kuldegrader annen hver dag, så sier det seg selv at isen på vannene aldri blir trygg. Og når både hare og rev elsker å løpe over isen, er det bare livsfarlig å være hund.

Bri fungerer som alltid. Nytt av året er at hun følger på når haren legger på svøm. Jeg vet ikke om haren svømmer mer nå enn ellers, eller om det bare er at bikkja har skjønt trikset. Men det har skjedd tre ganger på kort tid.

Saga har egentlig jaget greit i høst, og er påmeldt prøve. Men der satt føret en stopper. Får bare se etter jul, da.

Rådyrhundene har også hatt en så der høst. Puff startet jakta med løpetid, og har aldri rukket å komme i form. Dvalin, som strengt tatt var prøveklar fra sin andre los i fjor, har funnet ut at hun skal prøve å løpe inn rådyra. Det gjør jo ikke underverker for tapsarbeidet. Tyri har kommet seg da, og har så langt fått en prøvestart, med en grei 1pr. Det er skutt dyr for både Puff og Tyri etter bra drev, så det er jo noe.

Kjempeartig også at unge valpekjøpere lykkes. Stort grattis til Ole Håkon med jaktchampionat på Senta!

Tyri

Heldigvis har støverene et par måneder etter jul. Planen er en tur til bedre vær og føre. Så får vi se hvor det er.

Litt mer langsiktige planer legges. Og i år blir det trolig kull på alle rasene; hygen, kort og strihåret dachs. Mer info om kullene kommer på www.jaktdachs.net. Hygenkullet er planlagt med hanhund – her blir det jaktlyst og holdbarhet! Og dachskullene er på tenke-stadie, men planen nærmer seg. Sikkert er det at det blir gode egenskaper og stor jaktlyst på alle kanter.

Så er det vel bare å ønske alle en riktig god jul ❄

Juleharen er i boks ????