Sommertid og valpetid

Publisert av tale den

Sommertid er fint innimellom – når det ikke er for varmt i hvert fall. Det går heldigvis fort til høst ????

I år har vi virkelig slått på stortromma med valpekull. Først ut var Bri, som fikk 8 fine valper med 13 år gamle SE Gylder. Morsomme og trygge valper, som det skal bli spennende å følge. Lille Bob må vente på ubestemt tid før han kan møte sin eier. Han skal nemlig helt til USA,  hvor han selvsagt også skal få jakte. Til nå har han bodd hjemme,  koselig å ha valp, uten at det øker antall hund. Særlig når valpen er så grei. Men nå går ferden videre til Odalen og kennel Wintersavannah, i påvente av corona-åpne grenser.

En uke senere fikk Tyri 3 tisper. Av dem er to blitt Svensker.

Nå venter jeg på Puff sitt første kull, som kommer i løpet av uka. SÅ er det nok valper for lang tid!

Jeg har også stukket fram trynet litt i år. Først med en reportasje i Jakt og Fiske, og mer nylig hos Jegerpodden. Hyggelige tilbakemeldinger på begge deler – takk takk ????  Snart kommer også en presentasjon av dachshund i bladet Jakt, hvor reporter har pratet med Steinar og meg

I vår har det virkelig krydd av rådyr her. Det som tidligere var hesteinnhegning har blitt rådyras favoritt beite. Det gir jo selvfølgelig litt lydeffekter fra hundene, selv om det hender de gir opp, og bare ser på «beitedyra» ???? Det «artige» er at det er Gulla som er rådyralarmen. Hun som er den eneste 100% rådyrreine hunden her. Er det derimot Saga som setter i gang, så betyr det at reven er utenfor gjerdet. Den er heller ikke veldig sjenert, og kan sette seg rett utenfor gjerdet ????

Jeg hadde håpet at geitene ville ta med killingene sine hit, men de har vi ikke sett.

Han her har vært fast gjest, sammen med ei smalgeit. Ingen av dem bryr seg om hverken bikkjer eller folk.

Her går alarmen ???? Der tror jeg de fleste bikkjene er ute, men bare den rådyrreine som bærer seg ????‍♀️ Sånt gjør at jeg må le litt av folk som tror at bikkja si er en god rådyrhund, basert på at den er ivrig i bånd, eller bak et gjerde. Sorry, men sånn er det altså ikke. Slipp bikkja løs, så får man fasiten.

 

 

Kategorier: Dagligprat