H… igjen

Publisert av tale den

Det ligger an til å bli en stusselig høst. Ulv observeres og fanges på viltkamera nærmest daglig. Ikke bare på storskogen, men også i byggefelt få km fra sentrum. I helga ble en gråhund tatt, og elgjegere har hatt dem på post. Siste akkurat der harehundene mine bruker å jage. Elgjakta bruker for meg å være fasiten på hvor trygt det er å slippe hund. Observerer de noe? Går det bra å slippe løshund? I år er det feil på begge punkter. Det var vel bare å vente på. I motsetning til hva enkelte tror, så formerer disse dyra seg hvert år, og avkommene fra nabokommunene må gjøre av seg et sted. Nå er turen kommet for å igjen etablere seg nær bebyggelse her. Vel bor vi i ulvesonen, men det burde være unødvendig å gjøre deler av Østlandet til et rent reservat, hvor verdens mest utbredte rovdyr får formere seg hemningsløst og uten noen som helst forvaltning. Og nei, all ulv tar ikke hund, men når de blir mange, etablerer seg, finner ut at hund er lettvint mat, så er det igang. Alt vilt trenger forvaltning for å fungere i et regulert miljø, spesielt en art som krever store urørte områder for å fungere. Det har den ikke her.

 

Hold bikkja i bånd, skriker ulvevennene. Ja, da hadde jeg vel valgt helt andre raser. Som ikke MÅ få anledning til å jage, for å få være en hel og komplett hund. Trolig hadde jeg ikke hatt hund i det hele tatt, siden det er drivende hunder som appellerer til meg, og som lar meg kunne glede meg over godt hundearbeide uavhengig av mine begrensninger. Hva forresten med redningshunder? Bare å la folk som går seg vill, greie seg sjøl da?

Vi liker å trene, leke i hagen og slappe av.

 

Men når peileren kommer frem, da tennes lyset, på en helt annen måte enn alt annet gjør.

 

Reise å slippe et annet sted? Ja selvsagt. Det blir en av løsningene. Men å kjøre mange timer flere ganger i uka, er desverre ikke mulig for min del.

 

Flytte? Et aktuelt alternativ. Bare synd absolutt alt annet er perfekt her. Og skal man virkelig fordrives fra hjemmet sitt av en manglende forvaltning? Det ender vel fort der.

 

Man slipper ikke hund på motorveien, er et «argument» jeg stadig leser, om hvorfor folk som mister hund, fortjener å få hunden sin ulvedrept. Vel, sist jeg sjekket var veier merket på kartet. Så fantastisk sammenligning ???? Gratulerer. Jeg har heller aldri hørt om biler som dukker opp midt i skogen og jakter på hunder for å drepe dem.

Her er søte lille Odin. Ung og lovende, sto for championat på både jakt og utstilling når han ble forrige hund som – offisielt- ble drept av ulv i kommunen. . Mesteparten var spist opp av en flokk som i følge forvaltningen ikke eksisterte. Offisielt, fordi man kanskje ikke får vite om alle som blir tatt? Jeg tror ikke jeg ville gått ut med det, når man ser hvordan hundeeiere blir høvlet ned og hengt ut i sosiale media. Drapstrusler er heller ikke noe ulvevennene går av veien for. Normale folk kan lett konkludere med at slik oppførsel er galskap. Men vil man utsette seg selv for det?

Odins eier sluttet med jakt, jakthunder og flyttet senere fra kommunen.

De som hevder at dette er siste generasjon som jakter med løse hunder, har nok desverre rett.

Kategorier: Dagligprat