Dachshund

Dachshund består av 9 ulike raser, som spenner fra rene miniatyr og selskapsraser, til solide jakthunder. Opprinnelig var de fleste av rasene tiltenkt jakt i ulike former. I dag er det hovedsakelig strihåret og korthåret normalstor dachshund som avles for jakt, med enkelte unntak. Også disse rasene er delt i avlsretninger, mellom jakt og selskap/utstillingslinjer. Fasiten ligger i hundenes stamtavle, og tilhørende meritter.

I Norden i dag brukes jaktdachshundene mest som drivende hunder på rådyr, hjort, rev og hare. Selv om hiegenskapene ligger i bunn, og gir hunder med ofte stor rovviltskarphet, og mye byttebevissthet.

Som rådyrhund er den drivende dachshunden virkelig den optimale spesialisten. Den driver langsomt og med tett losføring. Den støter rikelig på fot. Disse egenskapene sammen, trygger rådyra, og gjør at de gjerne velger å bukte smått og fint i terrenget, i et rolig tempo.

Dachshundene fra jaktlinjer er oftest (skal være) trygge, selvsikre og sosiale hunder. Den perfekte pakka for en trivelig familiehund!

dig